Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Ta vare på hverandre i jula! 

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi er vel nå på et tosifret nivå i det store plattformspillet Covid-19. Det er en tålmodighetsprøve å mestre dette, men det er et stort og godt hjerte på toppen av trappa, så hold ut.  

 

 

Vi går inn i julehøytiden uten de klemmene vi skulle gi, uten de hendene vi skulle holde i, og uten de opplevelsene av kultur og uteliv vi skulle delt med hverandre. I drøye to måneder var meteren borte og normalen tilbake. Så fint det var – og sånn skal det bli igjen. Snart!  

Det var etterlengtet og bra å møtes igjen på festivaler, konventer, seminarer. En klapp på ryggen, en omfavnelse, mingling utover natta… Vi opplevde alt dette i to dager som arrangører av Spillkonventet, ett av flere viktige bransjekonventer arrangert av filmsentre rundt i landet. Viken filmsenters førstereis som vertskap for Spillkonventet ble utsatt og utsatt og utsatt. 16 måneder på overtid var det endelig tid for gjensyn, testbonanza og deling av erfaringer – både det som var vellykket og det som ikke gikk som forventet… 

Nå publiseres foreløpige rapporter om pandemiens konsekvenser for kulturlivet. Konsekvensene for våre bransjer er omfattende, men bildet ser ikke så mørkt ut som det har vært grunn til å frykte. Se selv mer om dette via Kulturrådets nettsider. Film- og spillbransjen er befolket av entusiaster og ildsjeler som vil mye og ikke gir seg så lett. Det merker vi fra vår krok, der vi får inn gode, nyskapende, spennende prosjekter. Det er ikke mulig å gi tilskudd til alle, som dere vet, men vi er takknemlige for at dere er med på konstruktive samtaler enten det gikk deres vei eller ikke.  

I løpet av sommeren og høsten har vi kunnet fordele til sammen 42 stipender, både som fordypningsstipend, og som kunstnerstipender med midler fra Kulturetaten i Oslo. Stipendene gir mange en mulighet til å gå i dybden og utvikle nye ideer og konsepter. Vi håper det gir synlige resultater i nye prosjekter litt lenger framme i tid. Mot slutten av året hilser vi også hjertelig velkommen til regionen det nye Oslo filmfond. Vi vil samarbeide nært i 2022 og håper selvsagt på at det blir fondsmuligheter for hele regionen vår.  

Gjennom høsten har vi deltatt i en evaluering for Kulturdepartementet av roller, oppgaver og arbeidsdeling mellom regionale sentre og fond. Det er et veldig viktig arbeid, og rapporten er nå offentlig og skal ha en høringsrunde fram til mars. Ta gjerne kontakt med oss om dere vil vite mer og dele synspunkter med oss. Vi vil gjerne at Viken filmsenter skal bli bedre rustet til å gjøre jobben vi skal gjøre – for dere der ute som skaper opplevelser! 

Vi ønsker alle en god jul og godt nytt år!  

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.