Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Ambassaden


(Foto: U.S. Embassy Oslo)

Dokumentar om USAs tidligere ambassade pa? Drammensveien, et staselig og mystisk bygg, om historie og politikk, mennesker pa? innsiden og utsiden fra innvielsen i 1959 til diplomatene flyttet ut i 2017.

 

Konsulentens vurdering

Jannicke Systad Jacobsen vil bruke historien om USAs ambassade i Oslo for å fortelle en historie om hvordan vi nordmenn ser USA og hvordan de vil at vi skal se dem.

Den særpregede bygningen i Drammensveien, tegnet av den finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, var i starten et åpent kulturhus hvor publikum kunne komme og se film, høre musikk og lese bøker. Men etterhvert som terrorisme gjør amerikanske ambassader utsatt over hele verden blir den norske ambassaden gradvis til Oslos best bevoktede bygg.

Med arkivmateriell og intervju med ansatte vil Jacobsen fortelle et stykke Oslo-historie, samt en fortelling om hvordan USA har gått fra kulturell supermakt i en optimistisk etterkrigstid, til en nasjon omringet av murer.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:22. oktober 2019
Tilskudd:100 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Medieoperatørene AS
Produsent:Ingvil Giske
Regi:Jannike Systad Jacobsen
Manus:Jannike Systad Jacobsen

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.