Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

AMIRA


Når Amira (10) og hennes familie får beskjed om at de skal bli deportert, forsvinner hun dypt inn i en mytologisk fantasiverden.

Etter at manusforfatter og regissør Annie Feldsott leste flere artikler om hvordan svært mange barneinnvandrere i Sverige forsvant inn i en koma-lignende tilstand, ”uppgivenhetssyndrom”, når de ble konfrontert med deportasjonen, ble hun svært berørt og skrev historien om Amira. National Geographic beskrev det slik: “They are like Snow White, they just fall away from the world.”

 

Konsulentens vurdering:
Å utforske et eventyr i Amiras ubevisste sinn for å trekke oppmerksomheten mot hva flyktningkrisen gjør med barn er både en viktig og god ide. Denne filmen skiller seg ut ved å gå løs på dilemmaet fra det unike perspektivet til et ubevisst barn.

Med sin brede erfaring som kreativ produsent er Annie Feldsott klar til å debutere som regissør. Hun deler regirollen med erfarne David B. Berget. De er begge utdannet med en Master of Fine Arts fra prestisjetunge American Film Institute. Davids tidligere kortfilmer er vist pa? filmfestivaler verden over, inkludert i sideprogrammet «Les Coups de coeur» pa? den 64 filmfestivalen i Cannes.  Regiduoen har lang arbeidserfaring sammen og kvaliteter som utfyller hverandre. Produksjonen ivaretas av Frederick P.N. Howard og Storm films, et solid produksjonsselskap.

De har levert en særdeles godt gjennomarbeidet søknad og et velskrevet manus – om å føle seg trygg, å finne sitt sted og tilhørighet. At målgruppen favner både barn og unge med denne tematikken er veldig positivt.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:7. november 2018
Tilskudd:350 000
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:Storm Films AS
Produsent:Frederick P.N. Howard og David Berget
Regi:Annie Feldsott og David Berget
Manus:Annie Feldsott

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.