Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

As the lilies bloom


Et dokumentarisk VR-prosjekt med en unik mulighet til å dypdykke i Theodore Kittelsens univers. Deltageren får oppleve Kittelsens maleri «Nøkken» sett gjennom øynene til den mytologiske skikkelsen, og får utforske tjernet, vannliljene og resten av Kittelsens motiv fra ett annet perspektiv med nye tolkninger. Opplevelsen gir en vri på vår relasjon til naturen i Kittelsens ånd.

Konsulentens vurdering

Den Norske Filmskolen søker med sin VR-lab «Off Piste» å fremtidssikre de audiovisuelle fortellerbransjene gjennom å skape en møteplass på tvers av bransjer hvor mennesker og kunstuttrykk møtes og blandes. As the lilies bloom oppstod på høstens Off Piste lab og er et prosjekt som både leker med VR som fortellermedium, så vel som kulturdokumentaren som formidlingsform. I tillegg til en 3 minutter interaktiv dokumentar som introduksjon er VR-verket en gjenfortolkning av Kittelsens Nøkken hvor vi inviteres inn i verket for å oppleve både det og Kittelsens syn på kunst og miljø.

 

Det blir kun gitt tilskudd til produsenter utenfor Viken-regionen i ekstraordinære tilfeller, og dette er et eksempel på dette. Produsent Kristian Mosvold har bygget en unik kompetanse gjennom VR-verket av Munchs Solen. Produksjonen var både en del av den europeiske samproduksjonen The Art of Museums som ble sendt på ARTE, og er samtidig en selvstendig museumsinstallasjon som Mosvold har finansiert og distribuert gjennom museumsnettverk og DKS.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:11. desember 2019
Tilskudd:90 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Substans film AS
Produsent:Kristian Mosvold
Regi:Ellen Lande
Manus:Ellen Lande
Foto:Utvikler: Ståle K. Martinsen 3D Artist: Thomas Underhaug Fosseli Lyddesign: Hedvig Idås Animatør: Rafal Hanzl

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.