Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Barnas tale


Nordic Screens utvikler Barnas Tale, et prosjekt der norske barn inviteres til å lage video der de snakker om noe de brenner for. Nordic Screens samarbeider blant annet med UNICEF og skal produsere innhold for både YouTube og TV.

Konsulentens vurdering

2019 har mer enn noe annet vært barnas år, med skolestreiker, klimademonstrasjoner og unge forbilder i sentrum. Nordic Screens «Barnas valg», produsert for Redd Barna, har vært en del av denne bevegelsen ved å gi barn og unge en mulighet til å gi sin stemme, i anledning kommunevalget.

Med Barnas tale vil Nordic Screens fortsette arbeidet med å engasjere barn og unge. I et samarbeid med Unicef og TV2 vil prosjektet styrke barnas stemme og skape en talerstol for det unge engasjementet. Norske barn inviteres til å sende inn sine taler høsten 2019 og dokumentaren «Barnas tale» vil handle om utvalgsprosessen og avsluttes med den valgte talen som spilles inn i Eidsvollsbygningen. Programmet vil vises på TV2 foran Kongens og Statsministerens nyttårstale 2019.

Dokumentaren er tenkt som startskuddet for et rullende Barnas tale prosjekt med aktiviteter på nett i løpet av hele året, som resulterer i at det velges nye taler for hvert år.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:22. oktober 2019
Tilskudd:99 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Nordic Screens
Produsent:Stian Barsnes-Simonsen
Regi:Silje Sirnes Winge

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.