Logo – Viken Filmsenter

Blendet av Blitz


Antifa, AFA (Antifascistisk Aksjon), SHARP (Skinheads Against Racial Prejudice), Blitzer, BZ-er, Punker og Skinhead. En gruppe svartkledd ungdom som gjør hærverk. Hvor kommer dette i fra?

«Blendet av Blitz» er en dokumentarserie som utforsker fremveksten av det autonome miljøet i Norge, samt dens tilknytning til resten av Vest-Europa.

Via intervjuer med de som var aktive i miljøet, politi, politikere og hangarounds skal vi ta for oss to generasjoner autonome demonstranter og okkupanter. Samt kampene de kjempet for, og mot. 80 tallets kamp mot et voldelig politivesen, okkupering og et Oslo preget av sosiale problemer. Til kampen for å bevare Blitz og gatekampene mot nynazister i Oslo på 90 tallet.

Bildetekst: 1981 var et av årene med konflikt mellom ungdom og politistyrker i Oslo sentrum natt til første mai. (Foto: Bernt Eide)

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:16. oktober 2020
Tilskudd:100 000
Type:Dokumentar
Produksjonsselskap:Graham Film AS
Produsent:Anders Graham
Regi:Carl Georg Rødsten

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.