Logo – Viken Filmsenter

Bong Thom (The Big Brother)


En film om to brødre, Chana og Heng, som produserer karaokesanger og romantiske musikkvideoer i den travle hovedstaden Phnom Penh. De tilbrakte sin ungdom i de uendelige gule kornåkrene på landet, i dag bor de i den trafikkerte progressive storbyen. Vi får et innblikk i seirene og utfordringene fra Kambodsjas etterkrigstid.

 

Konsulentens vurdering
Bong Thom er en fortelling som tar oss fra barndom på landsbygda i Kambodsja til en «coming-of-age» fortelling satt i den progressive byen Phnom Penh. Filmen handler om menneskers kraft til å bygge seg opp igjen etter en langvarig krig, på samme måte som IDFA-vinneren Nowhere to Hide hvor regissør Zaradasht Ahmed og produsent Mette Cheng Munthe-Kaas også samarbeidet. Prosjektet har knyttet til seg Johanna Dorothea Raita som «Impact» produsent allerede i utviklingsfasen for å starte arbeidet med prosjektets avtrykk nasjonalt og internasjonalt.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:27. mai 2019
Tilskudd:150 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Ten Thousand Images AS
Produsent:Mette Cheng Munthe-Kaas (Co-produsent: Gunhild Oddsen, GO Film AS )
Regi:Zaradasht Ahmed
Manus:Zaradasht Ahmed

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.