Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Cramps


Kroppen forandrer seg dramatisk i løpet av puberteten, men hva om den begynte å forandre seg mer enn normalt? CRAMPS er en film om ensomheten ved et pubertalt svangerskap, smerten ved abort og hvordan ditt ufødte barn blir din nærmeste.

 

Konsulentens vurdering

Hver generasjon fortjener sine fortellinger om eksistensielle drama.  Thea Hvistendahl har med «Cramps» ambisjoner om å skape en samtaleåpner om abortspørsmålet med kvinnens historie i fokus. Manuset klarer på få minutter å spille ut en sår, sterk og kompleks fortelling med den unge målgruppa i kikkertsiktet og det er lett å se for seg at filmen kan skape både kunstneriske opplevelser og diskusjoner for eldre elever i Den Kulturelle Skolesekken.

 

Det er gledelig at Hvistendahl ønsker å fortsette utforskingen av kortformatets fortellerkraft, samtidig som hun er i gang med prestisjefylte internasjonale prosjekter. Her fortsetter hun samarbeidet med fotograf Pål Ulvik Rokseth og benytter et medrivende samtidig filmspråk for å dra oss inn i scenen og i den unge karakterens drama.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:29. oktober 2019
Tilskudd:300 000
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:Drama Einar AS
Produsent:Mari Jørgensen og Kristin Emblem
Regi:Thea Hvistendahl
Manus:Hanne Christiansen og Thea Hvistendahl
Foto:Pål Ulvik Rokseth

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.