Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Uten oss (tidligere: Dekonstruksjon)


Dekonstruksjon (arbeidstittel) undersøker motsetningene mellom natur og sivilisasjon og forestiller seg hvordan sporene etter vår sivilisasjon vil se ut uten oss mennesker.  Sporene blir aldri helt borte, men de vil etter hvert bli overgrodd, forvitre, råtne, oppløses og bli en del av naturen.

Konsulentens vurdering
Med Dekonstruksjon tar Julie Engaas oss inn i et landskap uten ord, der fortellingen bæres av visuelle tablåer og av lydbildet. Menneskeheten og dens undergang portretteres gjennom fraværet av mennesker.

Filmen er en poetisk tilnærming til forholdet mellom natur og kultur. Den er i samklang med den apokalyptiske grunnfølelsen i samtiden og konklusjonene vi daglig får servert om at det allerede er for sent å redde jordkloden. De dystre assosiasjonene som vekkes av filmens tablåer kontrasteres samtidig i Engaas vakre skisser av noe håpefullt. Tiltroen til at naturen overlever gjør fortellingen både ydmyk og tankevekkende.

 

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:12. mars 2019
Tilskudd:350 000
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:True Fiction AS
Produsent:Cecilie Bjørnaraa
Regi:Julie Engaas
Manus:Julie Engaas

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.