Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Den forsvunne Cheiderboka


Filmen med arbeidstittel Cheiderboka forteller om en religionsbok for jødiske barn som ble laget for hånd i det skjebnesvangre året 1941, som forsvant, for så å komme til rette 70 år senere. Med bruk av animasjon og rekonstruksjon spør vi: hvor hadde boka vært og hva var dens historie? Hvilken betydning har religionsopplæring før og nå, i minoritets- og majoritetskulturer? Hva i de hellige tekstene er fantastiske eventyr og hva legger føringer for våre liv?

 

Konsulentens vurdering
Ut av den enkle boka som ble brukt til undervisning og forkynnelse ønsker Nina Grünfeld å fortelle en større historie om etikk og moral, og om hva det betyr å være et menneske i forhold til religion. I samarbeid med den prisvinnende animatøren og illustratøren Pjotr Sapegin utforsker utviklingsprosjektet et uttrykk som gjenspeiler Cheiderbokas opprinnelige lesere, det vil si barn, men filmens tematikk er rettet mot både et ungt og et voksent publikum. Fortellingen rundt boka som mysterium driver prosjektet fremover: hvorfor er boka skrevet på radikalt bokmål, hvem laget den, hvem leste den, hva hendte med dem? Grünfeld ønsker å tematisere religion som bærer av fantastiske historier om dramatikk og vold, men også om håp og nestekjærlighet.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:27. mai 2019
Tilskudd:150 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Gründer film & Coexista AS
Produsent:Nina Grünfeld
Regi:Nina Grünfeld
Manus:Nina Grünfeld
Foto:Animasjon: Pjotr Sapegin

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.