Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Dustborn


Dustborn er et tredjepersons eventyrspill fra skaperne av Draugen og Drømmefall: en landeveisreise på tvers av et splittet kontinent, og en politisk relevant fabel med en stilisert tegneserie-estetikk i en fargerik dystopisk visjon av en verden ikke milevis fra vår egen.

Konsulentens vurdering

Ragnar Tørnquist og teamet bak Drømmefall og Draugen fortsetter å skape spennende verdener spillere kan utforske, denne gangen som en neo-western i et USA ødelagt av miljøkrise og innmuret av stengsler fra både Canada og Mexico.

Vi spiller den utstøtte fengselsfuglen Pax Imperio, født som «Dustborn»: med et genetisk avvik som gir henne overmenneskelige krefter – men som også gjør henne utstøtt, fryktet og jaktet. Pax ønsker seg en billett over Atlanterhavet for en ny start for seg selv og for barnet hun bærer i magen.

Dustborn er et resultat av det nyhetsbildet vi blir konfrontert med hver dag: i Norge, Europa og Nord-Amerika. En reaksjon på en verden hvor demokratiet og miljøet står i fare, og hvor autoritære regimer og populistiske ledere stadig får mer makt og kontroll. Spillets oppslukende opplevelse gir en helt annen tilgang til denne problematikken enn gjennom nyheter eller film – kanskje kan vårt medansvar som spillere også skape en håpefull opplevelse av å kjempe tilbake.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:29. oktober 2019
Tilskudd:300 000
Type:Spill, Utvikling
Produksjonsselskap:Red Thread Games AS
Produsent:Rakel Johnsen
Regi:Ragnar Tørnquist
Manus:Ragnar Tørnquist

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.