Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

En bies død


En bies død er nesten usynlig, men åpner døren til et fantastisk univers av livgivende samspill mellom de små og de store i naturen. Uten de små brikkene rakner hele økosystem, og FN anslår at en million arter står i fare for å dø ut på vår vakt. Vårt forbruk av natur er en større fare for artene på jorda enn klimaendringene, men i kombinasjon kan det true hele vårt livsgrunnlag.

Konsulentens vurdering

Asgeir Helgestad og Anne Elvedal har tidligere samarbeidet om vakre og storslagne fortellinger fra Arktis med filmene om isbjørnbinna Frost og ungene hennes. Nå skifter de optikk og fokuserer på de aller minste artene og deres betydning for hele næringskjeden.

Biedøden har blitt et sentralt og konkret bilde i miljøsaken de siste årene og Helgestad, som selv er birøkter, vil gi de aller minste nøkkelartene i økosystemet hovedrollen og fortellerstemme. Han vil vise oss et mikrounivers med en kompleksitet vi vanligvis går glipp av. Og han vil vise oss hva vi er i ferd med å miste.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:11. desember 2019
Tilskudd:70 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Artic Light AS
Produsent:Asgeir Helgestad
Regi:Asgeir Helgestad
Manus:Anne Elvedal

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.