Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Fight or flight


Vi følger livet i fiskersamfunnet på den amerikanske øya Tangier gjennom et dramatisk år hvor øya gradvis forsvinner i havet, bølge for bølge. Mange har nærmest gitt opp livet på øya og føler politikerne ikke lytter, men noen få har bestemt seg for å gi alt i en siste kamp, og finner kreative løsninger for å nå media og politikere. Og alt skjer i innspurten av et av USAs viktigste presidentvalg.

 

Konsulentens vurdering

Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter er en engasjert og produktiv duo som også har vist at de kan håndtere ambisiøse internasjonale produksjoner med prisbelønnede Thank you for the Rain, solgt til over 65 kringkastere internasjonalt og fulgt av en egen Impact-kampanje. Med Fight or Flight fortsetter filmskaperne arbeidet med klimakrisen, denne gangen med fokus på USA. I møtet med den nært forestående katastrofen velger filmens karakterer ulike strategier – noen tar opp kampen, andre unnviker de grelle fakta. Prosjektet har potensiale til å få oss til å tenke over klimafornektelse som grunnlag for vår egen livsstil, i tillegg til å tematisere den amerikanske valgkampens globale konsekvenser.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:2. september 2019
Tilskudd:150 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Differ Media AS
Produsent:Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter
Regi:Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter
Manus:Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter
Foto:Julie Lunde Lillesæter

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.