Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Gatelaget


Stabæks gatelag gir tilbud til mennesker som sliter med rus og er samtidig det gatelaget i Norge med flest nasjonaliteter. Ikke bare gjør rusavhengigheten hverdagen vanskelig, mange sliter også med en turbulent fortid. Den frivillige innsatsen til apparatet rundt spillerne er et enestående eksempel på rusbehandling og integrering som flere burde vite om og lære av.

 

Konsulentens vurdering

Christer Sev og August Falch Sørheim viste med dokumentaren Daniel og Simen at de håndterer lengre formater, filmen vant blant annet Beste dokumentar, mellomlengde under Nordic/Docs 2019 og er vist på NRK. Med Daniel og Simen evnet filmskaperne å tegne nære og varme portretter av utsatthet og pågangsmot. Det lover godt når de nå går i gang med et prosjekt som handler om dem som lever i marginen av samfunnet vårt. Gatelaget ønsker å fortelle historien til flere av spillerne, samt lagets egen historie, og dilemmaet mellom å ville skape sportslige resultater og å ville løfte de aller svakeste.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:2. september 2019
Tilskudd:50 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Hulias Film AS
Produsent:August Falch Sørheim
Regi:Christer Sev
Manus:Christer Sev

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.