Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Ikke en sånn fyr (tidligere: Gråsonen)


Gråsonen er en film om den syltynne linjen mellom et samtykke og et overgrep, om skam, stigma og stillheten som følger når et ungt menneske blir dømt for en umenneskelig handling.

 

Konsulentens vurdering

Det er tryggest å tenke på overgripere på monstre, men hva om de er helt vanlige mennesker? Det er utgangspuktet for Signe Rosenlund-Hauglids prosjekt: en film om unge menn som er dømt for festvoldtekt, og om hvordan dommens stigma har påvirket dem. Rosenlund-Hauglid har personlig erfaring med tematikken, og har jobbet med å fortelle historier til utsatte kvinner gjennom sitt arbeid som journalist i VG. Fotografen Håkon Benjaminsen har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Støttesenteret mot incest og seksuelle overgrep i Oslo. Prosjektet vil utforske bruk av rekonstruksjon og arbeider med planer om en podcast som en mulig pilot for prosjektet.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:2. september 2019
Tilskudd:50 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Stray Dog Productions AS
Produsent:KriStine Skaret, Impactprodusent: Sarah Winge Sørensen
Regi:Signe Rosenlund-Hauglid
Manus:Signe Rosenlund-Hauglid
Foto:Håkon Benjaminsen

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.