Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Hans + Liv


Da Hans traff Liv så sa det pang, forteller Hans. Og det sitter i fremdeles. Han hadde truffet et par andre jenter før Liv, men nå var det noe helt annet. Første gang han skulle ta opp røret og ringe henne og be henne ut så skalv han og hjertet dunket. Hun var så sjarmerende, blyg og vakker. «Hun var kvinnen i mitt liv», sier han. – Kjærligheten er vanskelig å beskrive, men når den først treffer deg så er det umulig å ikke skjønne hva du er truffet av, sier han og får tårer i øynene.

Historien om Hans og Liv er en kjærlighetshistorie, men også en historie om sakte å miste den du elsker mest. Liv har fått Alzheimers. Vi følger den 93 år gamle Hans over tid, hvor tap og sorg blander seg inn i en munter og nær manns hverdag.

Konsulentens vurdering

Mari Bakke Riise vil lage en vemodig kjærlighetshistorie som også er et portrett av den vitale og livsbejaende Hans på 93.

Riises kritikerroste film Kayayo – de levende handlekurvene ble shortlisted til Oscar for filmåret 2017. I samarbeid med Margareth Olin som produsent skaper Riise her forventninger om en film som kan synliggjøre alderdommens kompleksitet, samt berøre og inspirere publikum i alle faser av livet.

 

 

 

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:29. oktober 2019
Tilskudd:300 000
Type:Dokumentar, Produksjon
Produksjonsselskap:Speranza film AS
Produsent:Margareth Olin
Regi:Mari Bakke Riise
Manus:Mari Bakke Riise

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.