Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Matthew (tidligere: Hjem)


I 2014 fikk Vestlandet smake pa? hva fremtiden vil bringe. Enorme nedbørsmengder førte til flom – og store ødeleggelser var konsekvensen. Etter flommene som oppstod var det stor mediedekning. Selv bet jeg meg merke i vestlandsbonden som hadde flyktet høyere opp pa? eiendommen da huset ble tatt. Innbitt bedyret han at huset skulle bygges opp igjen pa? nøyaktig samme sted som det stod, for der hadde de bodd i generasjoner og der skulle de fortsette a? bo.

 

Dette fasinerer meg. Er vi sa? knyttet til akkurat den jordlappen vi kommer fra? Hva gjør mennesker na?r klima forandrer seg og de kanskje ikke lenger kan fortsette a? bo der de er oppvokst? Hva gjør man na?r man blir rammet av flom, tørke eller orkan som for eksempel på Haiti? Hvordan oppleves dette for unge mennesker som er i ferd med å skape seg en framtid? Dette er er noen av spørsmålene jeg ønsker å utforske i denne  animerte kortdokumentar.

 

 

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:1. desember 2017
Tilskudd:75 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Råsalt AS
Produsent:Trine Vallevik Håbjørg
Regi:Trine Vallevik Håbjørg
Manus:Trine Vallevik Håbjørg
Foto:animatør: Øyvind Tangseth og Trine Vallevik Håbjørg

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.