Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Hva er en kvinne?


En film som har til hensikt å utforske eksistensielle spørsmål rundt kjønn og identitet eller som tittelen tilsier: ”Hva er en kvinne?” Filmens handling er lagt til kvinnegarderoben i en svømmehall der ei (trans) jente blir bedt om å gå fordi en av de andre i garderoben mener at dame ikke er noe man kan bli, men at det er noe man er født som. Det oppstår en diskusjon der flere og flere kommer til: kvinner i forskjellige aldere, med ulike kropper og erfaringer. Alle med hver sine tanker om hva det vil si å være en kvinne.

Konsulentens vurdering
Dette prosjektet springer fra en diskusjon rundt kjønnsidentitet og transseksualitet som fant sted på den lukkede kvinnegruppen ”Den selskapelige diskusjonsforening” på Facebook i 2018. Marin Forsbak Håskjold bruker dialogen som inspirasjon til en improvisasjonsbasert innspilling satt i en kvinnegarderobe. Beherskelsen i tid og rom tillater Håskjold stor frihet i regimetoden, som hun tidligere har benyttet i filmen I kveld er det lov å være mann. Støttet av erfarne kolleger i Alternativet er Håskjolds prosjekt en del av filmkollektivets innovasjonsarbeid rundt utvikling og produksjon av film.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:3. juni 2019
Tilskudd:150 000
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:Alternativet produksjon AS
Produsent:Marin Forsbak Håskjold
Regi:Marin Forsbak Håskjold
Manus:Marin Forsbak Håskjold

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.