Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Kakerlakkene


Hvor langt er du villig til å gå for å bli akseptert? Finnes det alltid en vei tilbake?

17 år gamle Tim har akkurat blitt del av et brorskap. Byen der de bor er på randen av kollaps etter at kakerlakker har slått seg ned, og brorskapet gir Tim i oppdrag å redde hjembyen. Men et møte med en mystisk jente får Tim til å revurdere sin virkelighetsoppfatning. Kakerlakkene er en animert kortfilm om utenforskap og ekstremisme, som viser at søken etter aksept kan få katastrofale konsekvenser.

 

Konsulentens vurdering
Adel Khan Farooq er en ung kunstner som har jobbet som journalist, utgitt en roman og hadde regi på den kritikerroste dokumentarfilm «Den norske islamisten», sammen med Ulrik Rolfsen. Adel har engasjert seg aktivt i å skape fortellinger med bakgrunn i lukkede miljøer som få har tilgang til. Denne animasjonsfilmen ønsker å skape en virkelighetsnær skildring, med bruk av metaforiske grep, for å vise hvordan motsetninger blant unge sårbare mennesker kan skape grobunn for vold, men også være en byggestein for et nytt håp. Denne historien er viktig, og blir tatt godt hånd om av et av Norges beste animasjonsselskap.

 

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:12. juni 2018
Tilskudd:350 000
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:Mikrofilm as
Produsent:Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen
Regi:Adel Khan Farooq
Manus:Adel Khan Farooq

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.