Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

KAMPEN FOR KAMPEN


Det ikoniske, tradisjonsrike og folkekjære Kampen Janitsjarorkester er ett av få rene mannsorkestere som finnes i Norge. Filmen Kampen for Kampen vil portrettere et maskulint og varmt mannsmiljø som kjemper for å bevare og videreutvikle orkesteret – kun for menn.

 

Konsulentens vurdering:
Kampen Janitsjar blir i filmen utvilsomt bilde på noe større enn seg selv der de står i brytningsfasen mellom tradisjon eller fornyelse, og dette premisset treffer bredt.

Den vil helt klart ha muligheten til å nå inn til flere publikumsgrupper. Gjennom både folkelighet, det emosjonelle, konflikt og verdidebatt.

Til vurderingen har det blant annet blitt presentert svært bra visuelt og innholdsmessig materialet fra utviklingen. Historien er emosjonell og tydelig, det fremstår som et helstøpt prosjekt med godt håndverk. Viken Filmsenter har tidligere bidratt til utviklingen.

Regissør Janne Lindgren ble med sin solide debut-dokumentar, ”Fra barn til borger”, nominert til Gullruten. Hun har før dette lang erfaring som filmfotograf.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:7. november 2018
Tilskudd:300 000
Type:Dokumentar, Produksjon
Produksjonsselskap:Medieoperatørene AS
Produsent:Mari Monrad Vistven
Regi:Janne Lindgren
Manus:Janne Lindgren

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.