Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Karikaturtegneren fra Iran


For å vise verden de brutale forholdene i Iran, begynner 17 år gamle Yeganeh å tegne karikaturer mot det iranske regimet. Hun blir avslørt, og i frykt for moralpolitiet flykter hun til en liten bygd i Norge der hun legger sine egne drømmer til side for å ta kampen om å fri Iran og hjelpe sin egen familie som har fått sine liv satt på spill på grunn av Yeganehs karikaturer.

 

Konsulentens vurdering
Dette prosjektet vil gi et unikt innblikk i en ung kunstners drøm, utfoldelse og begrensninger, samtidig som hun tar oss inn i en historie preget av redsel, flukt, rettighetsbrudd og ha?p. Det blir en politisk kunstdokumentar, med spennende formspråk blant annet gjennom rekonstruering av opplevelser fra Iran som animasjonsfilm.

Teamet er unge, men har god faglig bakgrunn og har hatt vellykkede samarbeid tidligere. Guro Sollie Hansebakken har tidligere deltatt i vårt utviklingsprogram for produsenter; Viken PRO.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:17. oktober 2018
Tilskudd:130 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Puffin Film as
Produsent:Guro Hansebakken
Regi:Øystein Frøyland
Manus:Øystein Frøyland
Foto:Mikael Tabutiaux (animatør)

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.