Logo – Viken Filmsenter

KongshaugeffektenKongshaugeffekten er en enkeltstående dokumentarfilm om Jan Erik Kongshaug, kjent som en av verdens beste lydteknikere. Han har skrudd lyd for de fremste jazzmusikerne i verden og har over 4000 innspillinger på merittlisten. Dokumentaren utforsker hvordan én mann har klart å skape en unik sound, som musikere på tvers av alder og sjanger, har dratt jorden rundt for å få en bit av.

 

Konsulentens vurdering
Gjennom intervjuer med Kongshaug, familiemedlemmer, og personer han har jobbet med – inkludert noen av verdens mest anerkjente jazzmusikere – får vi innblikk i en unik karriere og blir kjent med personen bak spakene. Regissør Maren Victoria Thingnæs har tidligere portrettert sin far, den avdøde jazzmusikeren Frode Thingnæs i kortdokumentaren Gentle, som ble vist på Hovedscenen, og har også her en personlig inngang i prosjektet.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt: 25. april 2019
Tilskudd: 150 000
Type: Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap: Medieoperatørene AS
Produsent: Ingvil Giske og Ingvild Tennøe Haugen
Regi: Maren Victoria Thingnæs

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.