Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Kræsj


Kræsj er en kortdokumentar om unge asylsøkere 16- 19 år, deres tanker om identitet, deres rolle i verden,  fremtidsdrømmer, håp og bekymringer, og om hvordan de håndterer overgangen fra ungdom til voksen.

Hvordan oppleves det å stå på kanten til voksenlivet, når man i tillegg står på kanten til et nytt liv i et nytt og fullstendig fremmed land, og blir nødt til å ta stilling til hvem de vil være, hva de tror på, og hva de vil kjempe for?

Tittelen KRÆSJ inviterer til ærlighet og oppriktighet rundt at overgangen fra ung til voksen er alt annet enn enkel og konfliktfri – uansett hvilket land man bor i eller bakgrunnen man kommer fra.

 

Konsulentens vurdering:
Et prosjekt som kommer til å utfordre målgruppen av ungdom ved å gå inn i asyldebatten som de har rundt seg hver dag. Men denne gangen ved å vise at unge asylssøkere er noen de kan kjenne seg igjen i, fordi de på tvers av forskjellene også har de samme utfordringene som andre tenåringer.

Bak prosjektet står et sterkt team med blant andre regissør Hedda Mjøen som har jobbet mye og godt mot ungdom tidligere. De har startet på en god, og til dels unik markeds- og distribusjonsplan, for å oppnå størst mulig spredning og deling på nett. Dette harmonerer godt i forhold til målgruppa.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:13. november 2018
Tilskudd:150 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Hummelfilm AS
Produsent:Eleonore Anselme og Gudny Hummelvoll
Regi:Hedda Mjøen
Manus:Hedda Mjøen

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.