Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Min far kom fra Norge


John Hoilands far innvandret til Amerika fra Norge i 1915. I likhet med mange andre som emigrerte fra Europa til Amerika på den tiden søkte Johns far lykken i «det løfterike landet» med et ønske om et bedre liv.

Tilværelsen i Amerika ble for Johns far og etter hvert hans familie et slit for å overleve. Helt fra han var 5 år gammel har Johns liv vært preget av hardt arbeid. Følgelig fikk John aldri noen utdannelse ut over grunnskolen og det ble heller ikke til at han stifte sin egen familie.

Etter at hans foreldre døde har John drevet gården alene. I dag, i en alder av 92 år høster han fortsatt høy for å fore sine 80 kveg gjennom vinteren. Arbeid er livet for John, men et lyspunkt i Johns tilværelse har i alle år vært musikken. På gehør spiller han fremdeles de gamle norske melodiene som hans far brakte med seg fra Norge.

Denne filmen er et portrett av en mann som ble født inn i arbeid og som hele livet har arbeidet for å overleve. Et liv i arbeid og ensomhet, men også i livsglede. Som direkte etterkommer av en norsk utvandrer, avspeiler Johns liv skjebnen til mange av de som måtte slite hardt for å overleve i det nye landet.

 

Konsulentens vurdering

I 16 år har Kaare Storemyr og Nils Petter Lothrington fulgt John i USA og resultatet er et slående vakkert portrett av en fåmælt amerikansk cowboy.

Filmens fravær av dialog eller kommentatorspor, og den meditative fortellerstil, gir ikke seeren annet valg enn å gi oss hen til Johns livsrytme og hans perspektiv.

 

 

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:22. oktober 2019
Tilskudd:150 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Færder film AS
Produsent:Kaare Storemyr
Regi:Kaare Storemyr
Foto:Nils Petter Lothrington

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.