Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Mamma (tidligere: MOR)


Synnøve leter etter sin rusavhengige datter Michelle, i et nesten folketomt Oslo på julaften. I løpet av kvelden vil hun bli tvunget til å ta et avgjørende valg. (Synnøve og Michelle er mor og datter i virkeligheten og spiller versjoner av seg selv i en historie som ligger tett på deres egne liv).

Konsulentens vurdering:
Dette blir en realistisk og annerledes skildring av tabuet rusmisbrukeren og den medavhengige. Om hvordan man skal kunne forholde seg til et menneske som er på kanten av stupet. Hoppe med eller si hopp?

Gjennom Aslak Danbolts gripende manus blir Synnøve og Michelles virkelighet iscenesatt. Han balanserer godt det å kombinere det dokumentariske i deres relasjon med en dramatisert historie. Synnøve og Michelle har ikke tidligere erfaring med film, men spiller seg selv i scener tett på egne liv. De har jobbet frem og filmet improviserte scener sammen som tydelig viser at de fungerer godt foran kamera, de fremstår begge svært troverdig. Aslak Danbolt har lang erfaring med dokumentar og det føles både riktig og trygt at han benytter autentiske personer i denne kortfilmprosessen.

Danbolt hadde bl.a. hatt regien på suksessen Petter Uteligger som i 2016 ble nominert til fem Gullruter, og vant for Beste Dokumentarserie og Publikumsprisen. Hans kortfilm «Last Base» fra 2014 ble vist på over hundre festivaler, inkludert Tribeca og Chicago, og har vunnet 20 internasjonale priser.

Aslak Danbolt og produsent Khalid Maimouni fremstår som et sterkt og spennende team som går egne veier.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:7. november 2018
Tilskudd:350 000
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:The End AS
Produsent:Khalid Maimouni
Regi:Aslak Danbolt
Manus:Aslak Danbolt

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.