Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Nattrikken


En kvinnelig passasjer ender ufrivillig bak spakene på en trikk. Motvillig innser hun at dette også medfører en forpliktelse ovenfor de andre passasjerene. Strukket mellom førersetet og sin egen samvittighet, må hun stå opp for sine holdninger og ta ansvar for langt mer enn bare trikken.

Konsulentens vurdering

I Nattrikken møter vi Ebba, en middelaldrende kvinne som kaprer en trikk og som får ansvaret for de andre passasjerene på kjøpet. Når hun motvillig blir vitne til at en person bli trakassert innser hun at ingen andre kommer til å forhindre det som skjer – må hun finne mot til å ta ansvar og gripe inn.

Eirik Tveitens kammerspill utspiller seg på en trikk som suser gjennom Trondheims gater. Regissøren formidler det mellommenneskelige dramaet med varme og humor. Innenfor mikrokosmoset som trikken representerer formår Tveiten også å tematisere kjønnsidentitet og sårbarheten til mennesker som faller utenfor.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:29. oktober 2019
Tilskudd:168 120
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:Cylinder Production AS
Produsent:Heidi Arnesen og Gaute Lid Larsen
Regi:Eirik Tveiten
Manus:Eirik Tveiten

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.