Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

RANIAS FLUKT 2


Rania ved den avsperrede grensen mellom Hellas og Makedonia. Foto: Anders Hammer

I dokumentaren ”Escape from Syria: Rania’s Odyssey” fulgte vi den unge kvinnen Ranias dramatiske flukt fra Syria til Østerrike. Den har hatt over ni millioner visninger hos avisen The Guardian, og vant blant annet The Webby Awards og One World Media Award for beste rapportering om flukt i 2018. I «Ranias flukt 2» skildres det hvordan det har gått med Rania de første årene som asylsøker i Europa.

 

Konsulentens vurdering:
Regissør og produsent Anders Hammer har lagt et svært godt fundament for oppfølgeren etter å ha lykkes med en enorm viral suksess i 2017-filmen om Ranias flukt fra Syria til Europa. I samarbeid med The Guardian fikk filmen over 9 millioner visninger på nett. Rania har med dette allerede et stort publikum og mange følgere som nå vil kunne bidra til at også «Ranias flukt 2», om hennes første år som asylsøker i Europa, kan bli en nett-suksess.

Fokuset denne gangen er integrering, og problemstillingen for dokumentaren er brennaktuell: Hvordan kan flyktninger integreres på best mulig måte? Regissøren vil igjen skape debatt med en film som gjennom en god plan vil la seg enkelt deles i sosiale medier. Filmen vil forhåpentligvis bidra til et bredere faktagrunnlag i den svært polariserte og emosjonelle debatten.

Unge Rania er en sterk og åpen kvinne som mange vil kunne kjenne seg igjen i. Gjennom Anders Hammers sterke pågangsmot og gode regi vil vi med sikkerhet komme tett på prosessene hun går gjennom, og oppleve hennes ektefølte engasjement.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:7. november 2018
Tilskudd:200 000
Type:Dokumentar, Produksjon
Produksjonsselskap:HAMMERTIME ANDERS SØMME HAMMER
Produsent:Anders Hammer
Regi:Anders Hammer
Manus:Anders Hammer

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.