Logo – Viken Filmsenter

Reven og nissenDet er en stjerneklar julenatt, og i mørket kommer reven ut av hiet for å finne mat. Han tror ingen ser ham på vei inn i hønsegården, men der tar han feil. Gårdsnissen som beskytter dyrene på gården får med seg alt, så hønene er reddet. Heldigvis vet nissen hvor sulten en rev kan bli, for i julen skal ingen gå sulten.

Konsulentens vurdering
Reven og Nissen er basert på en tekst av Astrid Lindgren som først ble gitt ut i bokform i 2017. Qvisten har fått mulighet til å fortolke denne delen av Astrid Lindgren universet og har ambisjon om å lage en ny juleklassiker for både barn og familiepublikum.

Qvisten har erfaring med å gi filmatisk liv til kjente universer. I Reven og Nissen formidles Astrid Lindgrens barske humanisme gjennom en kombinasjon av dukkefilmmiljø og CGI. Kombinasjonen av disse teknikkene rommer både nostalgien i Lindgrens verden og i et magisk juleunivers – samt muligheten for å gi disse et nytt uttrykk.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt: 12. mars 2019
Tilskudd: 350 000
Type: Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap: Qvisten Animation AS
Produsent: Ove Heiborg
Regi: Are Austnes og Yaprak Morali
Manus: Ingrid Haukelidsæter og Mina Stenebråten

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.