Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Sammen


Sammen er en dokumentar om livet på Vidaråsen, en landsby der mennesker med psykisk utviklingshemming og friske mennesker lever side om side. Vi følger Ola (26 år) som har en psykisk utviklingshemming. Dokumentaren skildrer en annerledes levemåte, og setter spørsmålstegn ved måten samfunnet ser på mennesker med en psykisk utviklingshemming. Målet er å åpne opp vår forståelse for det å være annerledes, avstigmatisere og gjøre det lettere for dem som har en psykisk utviklingshemming å leve gode verdifulle liv.

Konsulentens vurdering
Sammen er et prosjekt som handler om mangfold og muligheter i en alternativ samfunnsform.  Prosjektet fokuserer på hvordan Ola, som har en psykisk utviklingshemming, lever sammen med de andre beboerne på Vidaråsen, som har hoppet av den økonomiske og materielle karusellen. Filmen tegner et portrett av Ola og stiller spørsmål om menneskeverd og samfunnsliv også utover livet på Vidaråsen. Sammen er Ragnhild Nøst Bergems andre langdokumentar.

 

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:27. mai 2019
Tilskudd:150 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Norsk Fjernsyn AS
Produsent:Helen Prestgard
Regi:Ragnhild Nøst Bergem
Manus:Ragnhild Nøst Bergem

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.