Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Sextelefonisten


En ung kvinne får jobb som sextelefonist og oppdager at jobben handler om noe annet enn forventet. Kortfilmen Sextelefonisten er regissert av Sofia Haugan, som tidligere har gjort seg bemerket med dokumentarer som Røverdatter. Manus er skrevet av Ole Christian Solbakken og Sofia Haugan.

 

Konsulentens vurdering
I Sextelefonisten tar Sofia Haugan oss med inn i et univers hun selv kjenner, men som hun denne gangen portretterer som fiksjon, i samarbeid med manusforfatter Ole Christian Solbakken. Den egentlige valutaen i dette universet er samtale og tilhørighet, hvilket skaper en interessant dynamikk knyttet til makt, kjønn og skam. Sofia Haugan vant Amanda i 2017 for sin personlige dokumentar Røverdatter, og når hun nå debuterer som kortfilmregissør er det med ambisjonen om å utforske hvordan vår omgangsform, og moderne livsførsel, bidrar til å fostre ensomhet. Oslo Pictures kobler her Haugan sammen med produsent Andrea Ottmar i utviklingsprogrammet delfinansiert av Talent Norge.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:3. juni 2019
Tilskudd:200 000
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:Oslo Pictures AS
Produsent:Andrea Berentsen Ottmar
Regi:Sofia Haugan
Manus:Ole Christian Solbakken og Sofia Haugan

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.