Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Stop Tax Avoidance


Uten en radikal endring i skattereformer går verden mot en ny stor økonomisk krise og med dødelige konflikter. På initiativ av Joseph Stiglitz, Nobelprisvinner i økonomi, Eva Joly og Thomas Piketty ble den internasjonale og verdensomspennende Think- tanken ICRICT (Independent Commission for the Reform of International Corporate Taxation) startet.  Eva Joly er den mest militante i gruppen og hennes bakgrunn som dommer, Europaparlamentsmedlem og miljøaktivist gir henne legitimitet til å ta opp kampen mot skatteunndragelse. 

 

Konsulentens vurdering

De 14 nettverksmedlemmene i ICRIT kommer fra hele verden og har forskjellig bakgrunn, men forenes i troen på at skattereformer er et avgjørende skritt for at økonomiske forskjeller ikke skal fortsette å øke mellom vanlige folk og eliten, og mellom nord og sør og medføre ennå større uro i verden. Hege Dehlis fortsetter å følge ICRICTs kamp mot økte forskjeller. Ambisjonen er å gjøre gjøre tungt økonomisk stoff tilgjengelig for et “vanlig” publikum og fokuset på Eva Joly bidrar både til å personifisere og gi kjøtt og blod til de abstrakte problemstillingene.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:2. september 2019
Tilskudd:50 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Mechanix film AS
Produsent:Hege Dehlie
Regi:Hege Dehlie
Manus:Lamia Oualalou
Foto:Patrik Säfström

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.