Logo – Viken Filmsenter

STOP TAX AVOIDANCE


Uten en radikal endring i skattereformer går verden mot en ny stor økonomisk krise og med dødelige konflikter.

På initiativ av Joseph Stiglitz, Nobelprisvinner i økonomi, Eva Joly og Thomas Piketty, startet de en internasjonal og verdensomspennende think- tank kalt ICRICT (Independent Commission for the Reform of International Corporate Taxation).

De har engasjert seg for å fremme skattereformer og kjemper for mer rettferdige, mer effektive og mer bærekraftige skatteløsninger. Alle de 14 nettverksmedlemmene har forskjellig bakgrunn og de lever og arbeider spredt over de fem verdensdelene. Til felles er deres sterke tro på at det å forandre skattereformer er et avgjørende skritt for at økonomiske forskjeller ikke skal fortsette å øke mellom vanlige folk og eliten, og mellom nord og sør og medføre ennå større uro i verden.

Som første kamera inne har vi tilgang til unike aktører som deler sin innsikt med oss. Vi skal forstå hva som står på spill.

Denne filmen vil ikke bare beskrive og lage en oversikt over systemet i dag, den vil også gi oss konkrete løsninger på hvordan å gjøre virkefulle endringer.

 

Konsulentens vurdering:
Via regissør Hege Dehlis unike tilgang til gruppen ICRICT får vi følge tett deres arbeid og kamp på alle kontinenter mot et selskapsskattesystemet som bidrar til økte forskjeller og påvirker oss alle. Hun vil gjøre tungt økonomisk stoff tilgjengelig for et «vanlig» publikum. Det er svært positivt at filmen også vil vektlegge og presentere konkrete løsninger på hvordan det sviktende systemet kan endres. Et overordnet viktig prosjekt som forhåpentligvis vil vise hva enkeltmenneskers engasjement kan føre til i kampen mot grådighet.

 

Dehli har valgt å jobbe med det samme kreative teamet som på hennes tidligere internasjonale TV-suksess «Hunting Corruption – The Network”. Med dette sikrer hun blant annet at det blir et godt visuelt verk. Hun har tillit både nasjonalt og internasjonalt, noe som borger for stor sannsynlighet for å lykkes med bred distribusjon over hele verden. Planen for utviklingen er både ambisiøs, god og realistisk.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:13. desember 2018
Tilskudd:100 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Mechanix Film AS
Produsent:Hege Dehli
Regi:Hege Dehli
Manus:Lamia Oualalou og Hege Dehli

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.