Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Syrialism


Syrialism er en kortdokumentar som utforsker de komplekse følelsene knyttet til skyld hos den mest gåtefulle syriske mannen i Oslo, Salam.

Konsulentens vurdering
I Syrialism tar Dalia Al-Kury oss med inn det følelseslivet til den maskuline, tause flyktningen Salam. Gjennom fantasisekvenser og animasjoner forstår vi hvordan selv de mest hverdagslige ting, et glass vann, en telefonsamtale, fungerer som påminnelser for Salam om at familien hans enda lever midt i krigens terror.

Filmens tese er at det er Salams skyldfølelse over å ha unnsluppet og overlevd som hindrer ham i å falle til ro og bli en del av det norske samfunnet. Dens visuelle og symbolske utforskning av temaet gjør Salams historie både personlig og allmenngyldig.

Dalia Al-Kury har tidligere mottatt utviklingsstøtte og deltatt på Veier ut av Viken programmet med dette prosjektet. Hennes film Privacy of Wound ble vist i konkurranseprogrammet på IDFA i 2018.

 

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:12. mars 2019
Tilskudd:200 000
Type:Dokumentar, Produksjon
Produksjonsselskap:Integral film og litteratur AS
Produsent:Nefise Øzkal Lorentzen og Jørgen Lorentzen
Regi:Dalia Al-Kury
Manus:Dalia Al-Kury
Foto:Anders Hoft

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.