Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Seyran Ates: sex, revolution and Islam (tidligere: The First Supper)


På sekstitallet var hippiene forkjempere for den seksuelle revolusjonen, og de kunne gjøre det uten livvakter som beskyttelse. I 2019 er det en kvinnelig imam i Berlin som krever en seksuell revolusjon innen Islam. Hun har to fatwaer og fem livvakter. Denne filmen viser hennes indre styrke og hennes humoristiske livsanskuelse.

Konsulentens vurdering

Fortellinger om de liberale motkreftene innenfor Islam er viktige, både for enkeltmennesker og for oss som storsamfunn. The First Supper er først og fremst et portrett av Seyran Ates, jurist, forfatter og imam og grunnlegger av den liberale Ibn Rushd-Goethe-moskeen i Berlin. I moskeen, som allerede har fått avleggere i Tyskland og Storbritannia, ber menn og kvinner sammen og det er forbudt å tildekke ansiktet. Ates’ politiske arbeid for kvinners rettigheter og mot tvangsekteskap og ekteskap med barn har skapt avtrykk i Tyskland. Nå arbeider hun for å grunnlegge en liberal moske i Skandinavia.

Nefise Lorentzen følger Ates over hele verden, også til Norge, hvor hun nylig er tildelt Universitetet i Oslos menneskerettighetspris. The First Supper er en lekfull blanding av nyhetsbilder, intervju og poetiske sekvenser som utforsker drivkreftene bak hennes virksomhet og de personlige og sosiale kostnadene av valgene hennes.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:29. oktober 2019
Tilskudd:200 000
Type:Dokumentar, Produksjon
Produksjonsselskap:Integral Film og Litteratur AS
Produsent:Jørgen Lorentzen
Regi:Nefise Özkal Lorentzen
Manus:Nefise Özkal Lorentzen
Foto:Anders Hoft, Animasjon: Simon Valentine , Musikk: Geir Johnson Sang: Siri Torjesen, Konsept utvikling: Adrian Özkal Lorentzen

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.