Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

THE RISE AND FALL OF BHUTTO


1979: Nusrat Bhutto får høre om henrettelsen av hennes mann

Den til i dag ufortalte historien om Pakistans første demokratisk valgte statsminister Zulfikar Ali Bhutto, som ble styrtet og henrettet av en amerikansk-støttet militærdiktator i 1979. Bhutto var en ekstremt karismatisk leder som mobiliserte folkemengdene og tok makten under Pakistans første frie valg i 1970. Han ble hyllet som Messias av de fattige og ble støttet av folket fra alle hjørner av Pakistan. Men drømmen varte i under 10 år. Slutten ble dramatisk og endte med at Bhutto fikk et tau rundt halsen og ble hengt.

 

Konsulentens vurdering:
Prosjektet åpner opp for muligheten til å lære og forstå deler av Pakistans historie og viktigheten av landet i internasjonal maktpolitikk på en forførende og spennende måte.

”The Rise And Fall Of Bhutto” holder svært høy standard og ble plukket opp av Østfold-produsenten Hege Dehli og Mechanix Film under Sunny Side of the Docs. Hun er nå samprodusent med hovedprodusenten Cresent Films, som er basert i London, og det tyske selskapet Gebrûder Beetz i Hamburg. Dehli har lang erfaring med co-produksjoner. Filmen vil ganske sikkert få et stort internasjonalt publikum, så langt har både BBC og ZDF/ARTE vist sin interesse. Også i Norge, hvor en av de største innvandringsgruppene er de med pakistansk bakgrunn, er det grunnlag for et stort publikum. Visning på NRK.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:7. november 2018
Tilskudd:300 000
Type:Dokumentar, Produksjon
Produksjonsselskap:Mechanix Film AS
Produsent:Hege Dehli (co-produksjon, minoritetsprodusent)
Regi:Ziad Zafar
Manus:Ziad Zafar

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.