Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

To the barefooted kids who catch crabs


Med den umiddelbare og følelsesmessige påvirkning som VR har på seeren ønsker vi å skape en film som etterlater en dypere forståelse av havets mektighet – som langt overgår mennesket og som er opprinnelse til alt liv og dermed et fundament for vår eksistens. Dokumentaren blir en visuell monolog om et menneske i møte med havet, et element vi aldri fullt vil kunne kontrollere.

 

Konsulentens vurdering

Med Virtual Reality kan filmskapere gi publikum altoppslukende opplevelser, av andre menneskers opplevelser eller av andre miljøer. Hilde Kjøs vil gi oss en poetisk opplevelse av havet og naturens storhet, gjennom portrettet av seiler og marinebiolog Andreas B. Heide.

I VR mister filmskaperen kontroll over publikums blikk, et godt valg av plattform for en opplevelse av overveldende naturkrefter og ydmykhet ovenfor miljøutfordringene vi står ovenfor. Kombinasjonen av Kjøs som historieforteller, Schnöller som VR-fotograf med erfaring med havet som element, og Stargate Media som VR-produsent og -distributør borger for et spennende samarbeid.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:24. juni 2019
Tilskudd:100 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Stargate media AS
Produsent:Bjørn Morten Nerland
Regi:Hilde Kjøs
Manus:Hilde Kjøs og Fabrice Schnöller
Foto:Fabrice Schnöller

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.