Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

Veggdyr


Regissør Marlene Lyngstad (Foto: Anne Valeur)

Når Emilies kollektiv blir rammet av veggdyr, er Emilie både smittsom og hjemløs. Frykten for å bli avvist kontrer behovet for et sted å bo.

Konsulentens vurdering
Marlene Lyngstad har allerede markert seg som et ungt talent, hennes siste kortfilm, Lakenfort ble shortlistet til en Amanda og fikk hederlig omtale ved Kortfilmfestivalen i Grimstad. Marlene deltar for tiden på Viken Akademiet UNG og er en av 16 filmskapere i Filmskaper-programmet som Oslo Pictures driver med støtte fra Talent Norge.

Med Veggdyr leverer Marlene en skarp analyse av sårbarheten i å be om hjelp i et samfunn der selvstendighet og individualisme settes høyt. Med fokuset på en privilegert karakters «fall» klarer Veggdyr å brette ut et tilsynelatende i-landsproblem til en dypere og personlig fortelling om klasse, skam og ære. Med et sikkert grep om filmens dialog og det visuelle utrykket overbeviser Marlene om at hun kan mestre kortfilmformatet, så vel som lengre fortellinger.

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:12. mars 2019
Tilskudd:250 000
Type:Fiksjon, Produksjon
Produksjonsselskap:Oslo Pictures AS
Produsent:Thomas Robsahm
Regi:Marlene Lyngstad
Manus:Marlene Lyngstad

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.