Logo – Viken Filmsenter
Tildelinger

World on fire


Kampen til norske og canadiske urfolk åpner en global fortelling om oljebransjens makt og trusselen mot demokratiet. World on Fire er en undersøkende film drevet av spørsmålet: Hvorfor har demokratiske regjeringer feilet i å redusere CO2-utslipp, på tross av advarsler og overbevisende fakta om klimatrusselen?

 

Konsulentens vurdering

Med World of Fire vil Hege Dehli etterforske og sette fokus på de sterke bånd som eksisterer mellom oljeindustrien og regjeringer, samt den sterke lobbyvirksomheten som fossilindustrien utøver på politikere og som påvirker verden vi lever i.

Det er urbefolkningen som lever av naturressurser som merker klimaendringene først og størst, og Dehli vil følge aktivister i Norge og Canada, to land som begge arbeider aktivt for å ekspandere aktiviteten i olje- og gassnæringen.

Dehli har inngått i mange internasjonale samarbeid som co-produsent, denne gangen er hun hovedprodusent, i samarbeid med canadiske Clearwater.

 

Om prosjektet
Tildelingstidspunkt:22. oktober 2019
Tilskudd:150 000
Type:Dokumentar, Utvikling
Produksjonsselskap:Mechanix film AS
Produsent:Hege Dehli (co-produsent: Tom Radford, Clearwater (CA))
Regi:Hege Dehli
Manus:Kevin Teft

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.