Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Tildelinger – utvikling av dokumentarfilm 10. februar 2017

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Tilskuddsordningen «utvikling av dokumentarfilm» har løpende søknadsfrist. 10. februar 2017 ble det gjort vedtak om fire nye tildelinger i denne ordningen. Det ble behandlet totalt 10 søknader, med et samlet søknadsbeløp på
1 225 000 kroner forut for dette vedtaket.

 

Følgende fire prosjekter har mottatt tilbud om utviklingstilskudd 10. februar 2017

16, regi: Kenneth Elvebakk
Fuglene as ved produsent Gudmundur Gunnarsson, tilskudd 150 000 kroner.
Vi følger fire ungdommer som alle er skeive, gjennom en sårbar tid på ungdomsskolen på vei mot seksuell frihet og sin sekstende bursdag.

Frihetsprosjektet,  regi: Elsa Kvamme
Gaia Film as ved produsent Therese Naustdal, tilskudd 150 000 kroner.
I 1967 skjedde det noe spesielt i norsk historie. Tre gymnasiaster tok initiativ  til å danne et fritt og demokratisk gymnas. Opprettelsen av Forsøksgymnaset vakte også internasjonal oppsikt, og inspirerte til etableringen av tilsvarende skoler i både Sverige og Danmark. Hvilken betydning skulle dette frihetsprosjektet få for noen av de som gikk der? Og hadde forsøksgym noe dagens skoler mangler?

Scener fra oppvekst, regi: Tone Grøttjord-Glenne
Sant og usant as ved produsent Anita Rehoff Larsen, tilskudd 150 000 kroner
En ung jente er i starten av sitt voksne liv. I bagasjen har hun en barndom fylt med frykt og seksuelle overgrep, en ungdomstid tilbragt på ulike bopel bestemt av barnevernet.  Nå er hun myndig og kan bestemme selv. Men med frihet kommer mye ansvar. Klarer hun å leve livet sitt slik hun har drømt om?  

X Anmelder, regi: Kari Anne Moe
Volt Film as ved produsent Jonathan Borge Lie, i samproduksjon med Fuglene as v/Gudmundur Gunnarsson, tilskudd 150 000 kroner.
X anmelder undersøker og skildrer prosessen der X forsøker å få overgriperen sin dømt. En true-crime-dokumentar fra Norge som våger å gå inn i den mest tabubelagte forbrytelsen som hvert år rammer tusenvis av barn.

Les mer om tildelingene her

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.