Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Tildelinger utviklings- og produksjonstilskudd 10. november

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I sin tredje tildelingsrunde i 2014 vedtok styret i Viken Filmsenter AS i styremøte 10. november å gi tilsagn om totalt 1.791.200 kroner fordelt på 16 prosjekter. Vi mottok i alt 70 søknader, med et samlet søknadsbeløp på 12.628.072 kroner.

Det er gledelig å registrere at det fortsatt er stor aktivitet i vår region, og at andelen kvinnelige regissører innvilget tilskudd nå er på 50 prosent. Dette er den høyeste andelen siden senterets oppstart.

Det er en overvekt av utviklingstilskudd i denne tildelingsrunden, særlig til dokumentarfilm og spill/interaktive produksjoner. På kortfilmområdet er det jevn fordeling av tilskudd til utvikling og produksjon.

Filmkonsulent Tone Johnsen har stått for den kunstneriske vurdering av prosjektene, mens Jannike Amdam og John Einar Hagen fra Viken Filmsenter har foretatt en samlet vurdering av alle søknadskriteriene.

Neste søknadsfrist er i slutten av februar 2015.
Nærmere informasjon kommer.

Her finner du en oversikt over tildelingene.

NOVEMBER 2014

Dadimor
Integral film AS, regissør Renée Jeanette H. Mlodyszewski, utvikling kortfilm, tildelt 100 000.
17-år gamle Isa, som har vokst opp hos sin norske mor, besøker sin pakistanske farmor som er alvorlig syk. Samtidig vil hun gjerne få kontakt med faren sin, ,som ikke har villet anerkjenne henne. Deres felles omsorg for farmor skaper ny kontakt dem imellom.

Karma
Lumi Games AS, regissør Erik Bratli Skjoldhaug, utvikling interaktiv produksjon, tildelt 125 000.
I Karmaens verden er alt knyttet sammen. Hvordan vil du påvirke enkeltpersoner og i hvilken retning vil ditt samfunn utvikle seg i?

The Industry of Tax Avoidance
Mechanix Film AS, regissør Hege Dehli, utvikling dokumentar, tildelt 120 000.
Filmen følger pengestrømmene fra utvinningsindustrien og viser et system av hemmeligholdelse og taushet. Aktivister og verdensledende eksperter på skatteunndragelse tar oss med på en reise som kartlegger et globalt finanssystem ute av kontroll.

Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama
Ravn Studio AS, regissør Tinka Town, utvikling interaktiv produksjon, tildelt 150 000.
Kaptein Sabeltann er på jakt etter skatten i Lama Rama, og tar spillende landkrabber med på et ramsalt action-eventyr med sjøslag, dykking, fekting og spektakulære hinderløyper!

Romfart
Biometric Games AS, regissør Rolf Erik Hove, utvikling interaktiv produksjon, tildelt 100 000.
Et hektisk samarbeidsspill for tre til fem spillere med hver sin unike rolle, som er helt avhengig av at alle kommuniserer effektivt med hverandre.

Sju minutter over tolv
Det Stille Teateret ANS, regissør, Håvard Steensen, utvikling interaktiv produksjon, tildelt 50 000.
Unik kombinasjon av dataspill, projeksjon og teater: livestyrte animerte karakterer i interaktivt samspill med skuespiller og publikum

Nigeriabrev (arbeidstittel)
Film for eksempel, regissør Margrete Vinnem, utvikling dokumentar, tildelt 75 000.
En varm dokumentarfilm om to kvinner fra et av verdens mest upopulære land som prøver å lykkes i en av verdens største filmindustrier: Nollywood i Nigeria.

Level & Tyson – Tied up
Frokost Film, regissør Thea Hvistendahl, produksjon kortfilm, tildelt 150 000.
Tied Up er en musikkfilm om familieforhold og hemmeligheter, tematisert gjennom skjult seksualitet.

Du Grønne, Glitrende
True Fiction AS v/Cecilie Bjørnaraa, regissør Erik Sjølander, produksjon kortfilm, tildelt 120 000.
Vi møter Marte og Olaf, to grantrær som har funnet kjærligheten og som har stått side ved side i skogen hele livet. En dag skjer det noe som forandrer deres liv for alltid.

Minnet (arb. tittel)
Motlys AS, regissør Sunniva Sundby, utvikling dokumentar, tildelt 100 000.
En barneskole har stått forlatt i 10 år. I en dokumentarisk, men stilisert reise blir vi med klassekamerater tilbake til den forfalne skolen – både i minnene deres og rent fysisk.

Den nakne drømmen
Skofteland Film AS, regissør Jan Dalchow, utvikling dokumentar, tildelt 150 000.
En film på søken etter den nakne sannheten om seksualitet, kropp og frihet og de dype understrømningene av skam som dekker oss til.

Odd er et egg
Kristin Ulseth er produsent og regissør, utvikling kortfilm, tildelt 100 000.
Odd er et egg skal bli en underfundig, morsom og visuelt sterk film om å tørre å leve, føle og dele med andre mennesker.

Mennene som forsvant
Skofteland Film AS, regissør Erlend Hein Lange, utvikling dokumentar, tildelt 125 000.
Mennene som forsvant er en detektivhistorie, en «cold case»- fortelling, med et tydelig historisk bakteppe, som samtidig avdekker personlige drama og ukjente sider av en ellers kjent polarhistorie.

Norsk Skog
Yesbox Productions AS, regissør Guro Ekornholmen, utvikling kortfilm, tildelt 100 000.
En ung jentes ønske om å opprettholde sitt nære intime forhold til sin bror er vanskelig å oppfylle i overgangen fra jente til kvinne.

VINGEHESTENE
Aprilfilm AS, regissør Espen Thorstenson, utvikling dokumentar, tildelt 91 200.
LÆREGLEDE! HVOR BLE DEN AV

Tunnelen
Eldorado Film AS, regissør André Øvredal, produksjon kortfilm, tildelt 135 000.
En overbefolket fremtid. Enorme tunneler stenges på vilkårlige tidspunkt for å avlive innbyggere. En familie sitter fast i kø på vei gjennom en av tunnelene

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.