Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Tilskudd til verksteder for unge høsten 2019

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Filmsenteret har nå tildelt 271 000 kroner til fire prosjekter for unge denne høsten. Filmsenteret mottok 10 søknader til fristen 7. mai. Unge i vår regionen kan i tillegg søke om veiledning og midler til å gjennomføre egne prosjekter via Viken UNG-stipendet for film og spill.

 

 

Purple Dragons Collaborative Tales AS er tildelt 77 000 kroner til Purple Film.

Filmkollektivet Purple Dragons Collaborative Tales startet opp i 2016 og holder til pa? kulturhuset Sentralen i Oslo. PurpleFilm er en serie med månedlige verksteder hvor unge inviteres inn for å øve seg pa? a? lage film. Deltakerne får tilgang til profesjonelt utstyr med mål om å lage kortfilmer på 1-3 minutter med utgangspunkt i tema og/eller sjanger. Deltakerne jobber sammen i grupper og har ulike funksjoner for å få innblikk i de forskjellige delene av det å lage film. Deltakerne får mulighet til å utforske opplevelser knyttet til samfunnet og skape situasjoner og dialoger hvor dette blir filmatisert. De ferdige kortfilmene publiseres på Youtube i etterkant av hvert verksted og kalles «Improvisations».

Verkstedene henvender seg både til amatører og mer erfarne historiefortellere og filmskapere. Hovedmålet er å gi unge og minoriteter med ønske om å fortelle egne historier tilgang til profesjonelt utstyr for å kunne bygge opp en portefølje og nettverk.

 

 

Norsk Animasjonsforum er tildelt 100 000 kroner til kurs og verksteder for unge under årets animasjonsfestival i Fredrikstad.

Fredrikstad Animation Festival er Nordens største animasjonsfestival, og presenterer også i år en lang liste med kurs, seminarer og andre tiltak for unge fra Viken-regionen. Festivalen, som går av stabelen fra 24. til 27. oktober, ønsker å gi unge med interesse for animasjon og filmproduksjon større innsikt i animasjonens verden og motivere for videre utvikling.

Tiltakene inkluderer blant annet workshop for unge talenter med en profesjonell animatør, seminarer for elever og studenter innen mediefag og møte med profesjonelle filmskapere. Siden Fredrikstad Animation Festival er en betydelig bransjearena, er dette en unik mulighet for unge til å komme i kontakt med den profesjonelle film- og animasjonsbransjen.

 

 

Ringerike International Youth Film Festival AS er tildelt 50 000 kroner til workshops for unge.

Ringerike internasjonale ungdomsfilmfestival går av stabelen for femte gang den 6.-10. november 2019 i Ringerike Kultursenter i Hønefoss.

Festivalen viser nye kortfilmer laget av unge filmskaper fra hele verden. Unge filmskapere fra Tyrkia, Myanmar, Frankrike, Portugal og Kina var tilstede på fjorårets festival så her er det muligheter for unge til å knytte internasjonale kontakter. Årets festival tilbyr seminarer om «Hvordan lage film i strømmetjenestenes tid», «Filming med små kamera» og «Hvordan lage god profesjonell musikkvideo». Festivalen avsluttes med prisseremoni den 10. november.

 

 

Mediefabrikken er tildelt 44 000 kroner til Tekst Lab: scratch-kvelder for film.

Mediefabrikken og TekstLab har noen felles berøringspunkter ift. metode og hvordan de jobber med kunstnere i kreative prosesser.

TekstLab er en arena for å få frem nye stemmer, fortellinger og produksjoner i scenekunsten. Det er et laboratorium der deltakerne kommer med egne ideer til tekster/fortellinger og hvor de selv bestemmer hvilken form de ønsker å bruke – låt, dans, teater, poesi / spoken word. De arbeider sammen med scenekunstnere og veiledere for å finne frem til hvordan teksten kan utvikles og få et særpreget scenisk uttrykk. Deltakerne i TekstLab er barn, ungdom og unge eller veletablerte scenekunstnere. Scratch er en arena for barn og ungdom hvor de kan vise «work-in-progress» på en scene foran et publikum. Scratch arrangeres på Sentralen i Oslo, Biblio Tøyen og Deichman Stovner. Høsten 2019 vil Mediefabrikken og TekstLab samarbeide om en to-dagers workshop og TekstLab Scratch for å introdusere film som en uttrykksform innenfor TekstLab.

 

Foto: Frédéric Boudin, Tekstlab

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.