Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Tilskudd til spill- og filmkulturelle tiltak i 2021

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Fra og med 2021 er det mulig å søke om tiltak med fokus på spill. Ordningen har derfor skiftet navn til Spill- og filmkulturelle tiltak. I årets første søknadsrunde mottok vi 12 søknader. Fem tiltak er nå tildelt tilsammen 275.000 kroner. Filmsenteret har i år mottatt 552.000 kroner til ordningen med tilskudd til spill- og filmkulturelle tiltak fra Norsk filminstitutt. Dette er en reduksjon på 6% fra 2020.

 

Neste søknadsfrist er 15. august 2021!

 

Oslo Pix Pop up, august 2020

 

Følgende tiltak har mottatt tilskudd i denne tildelingsrunden:

 

Filmbyrået JACK er tildelt 50.000 kroner
Filmbyrået JACK ønsker å bringe filmskapere og visningssteder tettere på hverandre og dermed skape bedre forutsetninger for å få den kunstneriske filmen ut til publikum. Oppstartsgruppa består av filmkunstnerne Marin Håskjold, Mariken Halle, Guro Bruusgaard, Magnus Mork, Katja Eyde Jacobsen, Lene Berg, Knut Åsdam og kurator Cato Fossum. Målet er å bygge et nettverk av filmskapere og visningssteder og å distribuere nye og eldre verk, både egne og andres, etter hvert også til et internasjonalt publikum.

Grua Utekino er tildelt 25.000 kroner
Grua Utekino er en nystiftet ideell forening som viderefører konseptet «Utekino på Grua», som ved to anledninger tidligere har blitt arrangert av Grua Utviklingsforum. Høsten 2019 var det utekino i slalombakken og Påsken 2020 ble det korona-vennlig Drive-in på parkeringsplassen til Kiwi Grua. Den veldig positive mottakelsen av konseptet har ført til en egen forening for å kunne videreutvikle konseptet. I 2021 planlegges det et nytt arrangement i løpet av våren/sommeren/høsten – avhengig av smittesituasjonen. Formålet er fortsatt å skape filmglede og samhold gjennom felles kulturelle opplevelser og drive filmformidling. Utekino skal være åpent, gratis, alkoholfritt og tilgjengelig for alle. Programmet vil bestå av tre filmer og tre visninger, for småbarn, eldre barn/ungdom og ungdom/voksne.

Grønnskjerm er tildelt 100.000 kroner
Grønnskjerm er et arrangement på Vega Scene i Oslo som finner sted 6 ganger i året. Grønnskjerm viser kortfilmer fra unge norske filmskapere der de mener filmene skal vises, på kino. I etterkant av hver visning har Grønnskjerm en paneldebatt der filmskaperne får møte bransjefolk, likesinnede filmskapere og publikum. Film kan meldes på til dinfilm@gronnskjerm.no.

Grønnskjermarrangement på Vega Scene. (Foto: Espen Kristoffersen)

Stiftelsen festivalkontoret er tildelt 35.000 kroner
Oslo Pix skal lage mini-festival på Rommen Scene. På tross av festivalens vekst, ønsker den seg et større publikum fra befolkningen på Oslos østkant. Hvis denne gruppen uteblir fra filmvisningene i Oslo sentrum, vil Oslo Pix i år ta med seg litt av festivalen utenfor ring 3 med visninger på Rommen scene. Slike nærmiljøtiltak er viktige for å skape et mangefasettert publikum i år og i årene som kommer, og det er et tiltak som er viktig å gjennomføre i et område som generelt sett har få kulturtilbud målt i innbyggertall. Arrangementet er planlagt gjennomført juni 2021.

Nordic Docs er tildelt 65.000 kroner
Nordic Docs arrangerer årlig filmvisninger, læringstiltak og regissørsamtaler for et allment publikum. I tillegg gjennomføres det spesialarrangementer med filmvisninger og samtaler om aktuelle tema som for eksempel miljø, psykiske og fysiske problemer hos ungdom, LGBT og aktuelle globale konflikter. Festivalen samarbeider med skoler i regionen med stor andel minoritetsspråklige elever som benytter Nordic Docs og filmvisningene som en læringsarena for at elevene kan tilegne seg kunnskap om Norge, norsk kultur, kjønnsroller, klima, holdninger og verdier.

Kontakt

Marie Bakke Bøhmer

Ansvarlig organisasjonsutvikling og administrasjon
Telefon: +47 952 12 012
E-post: marie@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.