Logo – Viken Filmsenter

Timeglasset for beste manus til Kristoffer Carlin for «Mammas mann»NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken-regionen reiste hjem med hele tre priser og en hederlig omtale etter Kort- og dokumentarfilm festivalen i Grimstad. Men den gjeveste prisen, Gullstolen for norsk kortfilm, gikk til Small Talk, med lokal produsent fra Grimstad, Jon M. Puntervold og regissør Even Hafnor fra Sørlandet.

Dramatikerforbundets pris Timeglasset

Prisen og 10.000 kroner for beste manus gikk til Kristoffer Carlin for Mammas mann. Kortfilmen er produsert med støtte fra blant annet Viken Filmsenter. Kristoffer Carlin står for både manus og regi. Produsentene er Petter Onstad Løkke og John Einar Hagen i Eldorado Film.

Mammas mann

Jurybegrunnelse: Prisen går til et intenst drama mellom tre mennesker hvis trivelige hyttetur blir sabotert av en ung gutt som nekter å dele morens kjærlighet med en ny mann i livene deres. Sjalusi fremstilles som en urkraft som gjør alle til ofre og skyldige på samme tid. Historien bygger seg opp med intensiteten til en thriller etter hvert som karakterenes tålmodighet presses stadig nærmere bristepunktet, og filmens bruk av naturmotiver skaper en stemning av primal råskap i det som i bunn og grunn er et sjalusidrama. Det er troverdig og ubehagelig. Når situasjonen omsider imploderer, virker utfallet uunngåelig og opplagt, men var aldri forutsigbart underveis. Dette er superb historiefortelling.

Hederlig omtale gikk til: Foul av Rune Denstad Langlo og Small Talk av Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen.

Norsk filmforbunds fagpris

Fagprisen på 10.000 kroner gikk til filmfotograf Øystein Mamen for sitt arbeid på filmene Hong Kong, Totem og Foul. Kortfilmen Hong Kong har tidligere mottatt xpresstøtte fra Viken Filmsenter.

Jurybegrunnelse: Årets pris går til en person som på en klar og tydelig måte setter sin signatur på et verk. Personen har en egen evne til å løfte frem visjonen i en kortfilm med et poetisk, sensitivt og spennende blikk. Han er representert i programmet i tre forskjellige kortfilmer. – og en enstemmig jury mener at denne personen virkelig fortjener fagprisen for 2015.

 Beste norske musikkvideo

Prisen for beste norsk musikkvideo gikk til Kenneth Karlstad for Eva & The Heartmakers Told You. Kenneth Karlstad er en av talentene fra Viken Akademiet og fikk også hederlig omtale for sin musikkvideo Kaja Gunnufsen – Au.

Skjermbilde 2015-06-16 kl. 14.53.00

Jurybegrunnelse: Vinnervideoen balanserer fint mellom det kunstneriske og det kommersielle, og løfter både artisten og musikken. Den er en teknisk spennende og original video, med både trøkk og dynamikk. Den er detaljrik, holder seg fokusert hele veien gjennom, og blir aldri kjedelig. Resultatet er en svært gjennomført og estetisk video, som man kan se mange ganger.

Se videoen og les Rushprint sin analyse av årets program her.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.