Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

To Emmy Kids nominasjoner til «Kroppen min eier Jeg»

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Nå håper regissørene av serien at Emmy Kids nominasjonene vil få enda flere skoler og lærere til å bruke filmene i undervisning.

 

Serien «Kroppen min eier Jeg» gir barn kunnskap om kropp, grenser og seksuelle overgrep. Målet er at flere barn skal tørre å varsle om overgrep, og at alle barn skal få lære om grenser – både sine egne og andres. Det tønsbergbaserte selskapet bak serien, Bivrost Film, er nå nominert til Emmy i to kategorier for 2018: Kids: Digital Overgrep (Sexual abuse awareness week) og Kids: Factual.

I «Kids: Digital» kategorien er Bivrost Film nominert sammen med NRK Super og deres temadager om overgrep der «Kroppen min eier Jeg» serien var en viktig del. Sammen med NRK Super vant Bivrost Film Gullruten i år med nettopp temadagene.

– Vi er utrolig glade for å ha vært med på å flytte grenser for hva TV serier for barn kan handle om. Og at NRK Super har som filosofi at man kan snakke med barn om alt, bare man gjør det på riktig måte, sier Trond Jacobsen fra Bivrost Film.

Temadagene vant også NRKs egen redaksjonelle utviklingspris i 2018. «Kroppen Min eier Jeg» er også nominert i kategorien «Kids: Factual». Serien ble top3-finalist i samme kategori under årets Prix Jeunesse International, den kanskje viktigste festivalen for barne- og ungdoms programmer i tillegg til Emmy Kids.

Her hjemme har «Kroppen Min eier Jeg» blitt svært godt mottatt både av målgruppen og i fagmiljøer. Til nå er veiledningshefte til serien lastet ned over 800 ganger og elever som har deltatt i evalueringen av serien gir tydelig tilbakemelding om at de har bedre kunnskap og føler seg tryggere på å snakke om kropp, grenser og seksuelle overgrep, sier Jacobsen.

 

Om serien

«Kroppen min eier Jeg» er produsert av Bivrost Film, regissert av Trond Jacobsen og Marianne Müller. Marianne Müller har også skrevet manus til serien i samarbeid med Stine Khüle-Hansen. I utvikling av manus og filmer har Bivrost Film hatt med seg Redd Barna og en bred tverrfaglig gruppe med fagfolk innen bla. områdene seksualitet, pedagogikk, psykologi, juss, barn og overgrep.

Serien er finansiert av Extrastiftelsen, Barne-, ungdoms- og Familiedirektoratet
(Bufdir), NRK, Viken Filmsenter, Landsforeningen mot seksuelle overgrep, Norsk Filminstitutt og Bivrost Film.

Serien er oversatt til samisk og engelsk, og flere utenlandske kanaler har allerede meldt sin interesse forteller selskapet i en pressemelding.

Nominasjonene for » The International Emmy® Kids Awards» ble kunngjort 15. oktober 2018 av the International Academy of Television Arts & Sciences på en pressekonferanse på Mipcom i Cannes, Frankrike.

Se liste over alle nominerte fra Emmy her

Her er mer informasjon om serien og Bivrost Film

Her kan du se hele serien på NRK Super

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.