Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Tre nye utviklingstilskudd til dokumentar

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter tildelte 13. april 2018 utviklingstilskudd på 450 000 kroner til tre dokumentarfilmer. Med disse tilskuddene følger vi opp to prosjekter hvor vi allerede har bidratt med utviklingstilskudd The Golden Swan og Mysterie Emilie, i tillegg til nykommeren Kampen for kampen om det  folkekjære orkesteret Kampen Janitsjar.

Regissør Anette Ostrø skal med The Golden Swan (tidligere Bli venn med døden) gjøre en personlig dokumentarfilm om kidnappingen og henrettelsen av hennes bror Hans Christian Ostrø for over 20 år siden. Prosjektet er i startfasen og skal gjøre opptak på steder i Kashmir der hendelsene fant sted.

I dokumentaren Mysterie Emilie følger regissør Kristoffer Carlin tett på sin datter Emilie, som har Downs syndrom, det året hun flytter fra foreldrene for å bo på Toneheim folkehøgskole. Prosjektet har de beste forutsetninger for å bli et empatisk og medmenneskelig portrett, sier filmkonsulent Kalle Løchen.

Regissør Janne Lindgren har fulgt Kampen Janitsjar over tid, i en turbulent periode der behovet for rekruttering er prekær.  I dokumentaren Kampen for Kampen stilles spørsmålene; hva er viktigst, tradisjon eller fornyelse? Og hva er konsekvensene?

 

 

KAMPEN FOR KAMPEN, regi: Janne Lindgren
Medieoperatørene as ved produsent Mari Monrad Vistven er tildelt 150 000 kroner

Om prosjektet
Det folkekjære orkesteret Kampen Janitsjar står ved et veiskille. Med en gjennomsnittsalder på 60 år må det rekrutteres nye og yngre medlemmer kjapt om orkesteret skal overleve. Det diskuteres om tiden er moden for å åpne dørene for kvinnelige medlemmer. Dette rokker ved orkesterets lange tradisjon som et rent mannsorkester. Lindgren følger det ikoniske orkesteret der de marsjerer inn i en tid med veivalg.

 

MYSTERIE EMILIE, regi: Kristoffer Carlin
Motlys as ved produsent Thomas Robsahm er tildelt 150 000 kroner.

Om prosjektet
En dokumentarfilm av Kristoffer Carlin om hans 20 år gamle datter, Emilie, som har downs syndrom. Til høsten skal hun flytte hjemmefra for første gang og begynne på Toneheim folkehøyskole. Hvordan kommer hun til å takle denne overgangen og hva slags innflytelse kommer hun til å ha på de andre elevene på skolen?

 

THE GOLDEN SWAN, regi: Anette Ostrø
Fri Film as ved produsent Beathe Hofseth er tildelt 150 000 kroner.

Om prosjektet
Hans Christian Ostrø var 27 år og turist i India, da en muslimsk geriljagruppe kidnappet ham og fire andre turister i Kashmir i 1995. Etter fem uker i fangenskap ble Hans Christian funnet død, gjennom halshugging. De andre ble aldri funnet. Denne hendelsen regnes som startskuddet på vår tids terrorisme. «The Golden Swan» er en personlig kinodokumentar fortalt av søsteren, regissør Anette Ostrø.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.