Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Trenger du hjelp til å finpusse pitchen før BIFF?

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter tilbyr veiledning til de som blir plukket ut fra vår region. Trenger du å finpusse pitchen/ presentasjonen din i forkant av konkurransen, så ta kontakt med sirin@vikenfilmsenter.no

 

 DOKUMENTARPITCH BIFF NRK

Her følger oppdatert informasjon fra BIFF angående pitchen!

Mandag 28. oktober inviterer NRKs eksternredaksjon til pitch av nye dokumentarer på Litteraturhuset i Bergen. Pitchvinnerne offentliggjøres under prisutdelingen tirsdag 29. oktober!

Frist for påmelding er 25. september.

NRK er på jakt etter nye dokumentarprosjekter for utvikling. Ettersom de ønsker å komme inn i prosjektene i en tidlig fase, vil det kun være aktuelt med prosjekter som ikke er ferdig utviklet, som ikke har vært presentert før og som ikke allerede er i produksjon.

Førstegangsvisning på NRK er en forutsetning. Dette er en del av en kontinuerlig prosess som startet i fjor, hvor NRK lanserte ordningen med pakkefinansiering av enkeltstående dokumentarer. Det er også mulig å presentere dokumentarserier fra to episoder og oppover.

 

NB! Pitchene vil være lukket (ikke åpne som tidligere annonsert)

Dokumentarserier:?Hver produsent vil få 20 minutter til å presentere en serie (to episoder og oppover). Det beste forslaget vil motta et utviklingstilskudd på opptil 350 000 kroner.

Enkeltstående dokumentarer – pakkefinansiering:?Hver produsent kan presentere to til fire enkeltstående dokumentarer som en del av en pakke. Hvert prosjekt vil kunne få 150 000 kroner i utviklingspenger, maksimum 450 000 pr. pakke. Det settes av 15 minutter til pitch av to prosjekter, 20 minutter til tre og 25 minutter til fire prosjekter.

Dette må du gjøre:?Dersom det er mange som ønsker å delta vil det foretas en forhåndssiling av prosjektene. Send derfor en kort beskrivelse (to – tre setninger for hvert enkeltstående prosjekt og en halv A4-side for dokumentarserier) til eksternredaksjonen@nrk.no innen 25. september. Det er ikke nødvendig å sende mer utfyllende informasjon i første omgang, verken manus eller pilotopptak.
Tilbakemelding vil komme rundt 1. oktober.

Reisestøtte og akkreditering:?I etterkant vil det være anledning til å søke BIFF om reisestøtte på 1000 kroner for hvert prosjekt, og de som deltar på selve pitchen vil få gratis akkreditering til BIFF.

Har du spørsmål kan du ta kontakt med koordinator Mai-Tove Hansen: mai.tove.hansen@nrk.no

Vi benytter samtidig anledningen til å minne om påmeldingsfrister for norsk dokumentar/kortdokumentar og norsk kortfilm til BIFF sine konkurranseprogrammer. 

1. september for kortfilm og 14. september for dokumentarfilm – vi oppfordrer til å sende inn digitale screenere så fort som mulig.

Mer informasjon finner du her: http://www.biff.no/bransje/ 

 

Med vennlig hilsen,

Bergen internasjonale filmfestival

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.