Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Utviklingsprogram gir selvtillit inn i prosjektet

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Årets versjon av Viken filmsenters utviklingsprogram for dokumentarprosjekter, Veier ut av Viken, hadde sin siste samling tirsdag 22. august. Syv prosjekter og 12 personer har deltatt i programmet som har gått over syv måneder fordelt på til sammen 5 samlinger.

-Veier ut av Viken var med å gi selvtillit inn i prosjektet og var et trygt rom til å diskutere åpent prosjektets utfordringer, både for profesjonelle eksterne filmfaglige konsulenter og for kollegaer fra bransjen, uten å behøve å selge det inn, sier deltaker på programmet Anita Rehoff Larsen, produsent i Sant og Usant.

 

Målet har vært å spisse alle prosjektene i programmet, både i henhold til filmskapernes intensjon og det markedet prosjektene skal finansieres og lanseres i, forteller Sirin Eide på vegne av filmsenteret.

-I Veier ut av Viken blir prosjektene plukket fra hverandre og satt sammen igjen og du blir mer bevisst på hva som er viktig og hvilken vei du vil gå videre, sier Cecilie Bjørnaraa, produsent og regissør i True Fiction.

Veier ut av Viken har som ambisjon og gjøre de ulike teamene godt kjent med hverandre og dermed bidra til å styrke de profesjonelle nettverkene i Viken,  fortsetter Eide. Utviklingsprogrammet handler ikke bare om å bli enda mer trygg og fokusert på hva slags film man lager, men også hvordan man gir den god distribusjon, legger Eirin Gjørv til.  Sammen har de vært fagansvarlige for programmet, mens dansken Freddy Neuman og Iikka Vehkalahti fra Finland har vært leid inn som eksterne veiledere. Freddy Neumann arbeider med utvikling av både danske og internasjonale filmprosjekter. Han er spesialist i kommunikasjonsledelse og den strategiske kommunikasjonsprosessen som ligger forut for filmens møte med sitt marked og sitt publikum. Vehkalahti har vært Commissoning Editor for YLE i 17 år og er nå executive producer i flere internasjonale selskap.

Veier ut av Viken er like mye en bevisstgjøring av filmskaperen i seg selv som en bearbeidelse av prosjektene. Iikka Vehkalahti og Freddy Neuman angriper både filmskaperen og prosjektet på hver sin unike måte og det føltes privilegert å få deres blikk og oppmerksomhet inn i fortellingen, forteller Tone Grøttjord-Glenne fra Sant og Usant.

-Veier ut av Viken er et program alle prosjekter burde fått lov å være med på. Programmet er helt essensielt for å få det beste ut av både prosjektet, regissør og produsent, legger Jørn Stenersen fra Kingsmountain Productions til.

 

Deltakere på årets utgave av utvikligsprogrammet har vært:

Cecilie Bjørnaraa fra True Fiction as med prosjektet ”Hestejentene”
Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen fra Sant og Usant as med prosjektet ”Scener fra oppvekst”
Ellen Lundby og Mette Cheng Munthe-Kaas fra Ten Thousand Images as med prosjektet ”Gisas hemmelighet”
Christine Robsahm og Jan Vardøen fra Beacon Isle Films as med prosjektet «Descent into the Maelstrom»
Jørn Stenersen og Bjørn- Owe Holmberg fra Kingsmountain Productions as med prosjektet ”Det delte landet”
Kenneth Elvebakk og Gudmundur Gunnarson fra Fuglene as med prosjektet ”16”
Hege Dehli og Mechanix Film as med prosjektet ”Veivalget”

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.