Logo – Viken Filmsenter
Kurs og aktiviteter

Nordic Docs pitchekonkurranse

Dokumentarfilmskapere- og foretak med adresse Østfold inviteres til å delta på en pitchekonkurranse med 50.000 kroner i premiepotten under årets Nordic Docs.

Søknadsfrist 20. august!

Invitasjon til å pitche din filmidé

 

Dokumentarfilmfestivalen Nordic Docs arrangeres i Fredrikstad fra 25. til 29. september. Nærmere 70 av de beste ferskeste dokumentarfilmene fra inn- og utland skal vises under festivalen, i tillegg til en rekke seminarer, mesterklasser og prisutdelinger. Pitchekonkurransen vil finne sted fredag  27 september. Vinneren av pitchekonkurransen blir tildelt 50.000 kroner til sitt prosjekt, og får i tillegg tilbud om 7 timer med veiledning.

 

Foto: Sara Lockertsen

Hvordan pitche en filmidé?

På Nordic Docs får hver kandidat anledning til å pitche sin idé for to jurymedlemmer. Du får 8 minutter til å pitche idéen din til hver av jurymedlemmene. Pitchen vil foregå i et eget område, ikke foran et generelt publikum. Pitchingen foregår som en samtale der du presenterer idéen din til jurymedlemmene.  Mer informasjon om pitching finner du HER.

 

Kriterier for deltakelse i pitchekonkurransen

Søker må ha bosteds- eller foretaksadresse i Østfold fylke. Filmutdanning eller tidligere filmerfaring er ikke et krav, men en fordel. Søknaden må være knyttet opp til et enkeltmannsforetak eller et AS, men dersom du har en god idé uten et produksjonsselskap i ryggen ønsker vi likevel å høre fra deg ettersom Nordic Docs kan være behjelpelige med å koble prosjektet opp mot et selskap.

 

Hvordan søke om å delta?

En kort søknad med en beskrivelse av deg selv – sammen med maksimum 5 linjer hvor du beskriver ideen din – sendes på e-post til laterna@laterna.no.
Inntil 6 kandidater vil bli valgt ut for å delta i konkurransen.

 

Søknadsfrist 20. august!

 

Arrangementet er et samarbeid mellom Nordic  Docs og Viken filmsenter. 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.