Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Det nærmer seg bransjedøgn…

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken Filmsenter inviterer filmskapere i Akershus, Buskerud, Vestfold og Østfold til bransjedøgn med spennende foredrag og hyggelig samvær 8.-9. september i Sandefjord.

 

Viken Filmsenter står for mat og overnatting.
Påmeldingsfrist: 21. august.

Program

8. september

kl. 10: Ankomst og innsjekk Sandefjord Scandic Hotel
kl. 11-19.00

KALLE LØCHEN – EMOTION + MOTION = CINEMA
Et ordspill på Emotion Pictures som skal forsøke å vektlegge bruken av filmatiske virkemidler for å skape følelse og bevegelse, eller følelser i bevegelse. Å finne det rene filmatiske uttrykket.

CHRISTIAN FALCH – filmprodusent

Christian Falch har bygget opp sitt selskap Gammaglimt i Trondheim. Der har han sammen med regissøren Fredrik Horn Akselsen laget fire dokumentarfilmer, bla.a. «Eksorsisten i 21 århundre» og «Gulosten». De er for tiden i ferd med å ferdigstille dokumentaren «Blackhearts» om internasjonale tilhengere av norsk black metal. Falch har også fungert som produsent for andre regissører, som Håvard Bustnes i sin internasjonale dokumentar «Opprørske oldemødre». Falch har også skaffet seg et internasjonalt nettverk som gjør at han fungerer som co-produsent på internasjonale dokumentarer.

BENT HAMER – filmskaper
Bent Hamer har jobbet med film i nesten 30 år. Han laget en serie oppsiktsvekkende kortfilmer før han spillefilmdebuterte med «Eggs» i 1995. Senere har han laget en rekke spillefilmer som har fått bred anerkjennelse internasjonalt. Han har vært representert ved filmfestivalen i Cannes flere ganger. Han har utviklet en filmstil som har gjort ham til en europeisk auteur, som skriver, regisserer og produserer sine fortellinger.

JANNE HELTBERG OG GAUTE TØNDER – Det Sporadiske Filmkollektivet
Det Sporadiske Filmkollektivet produserer mens idéen ennå er varm.  I film og tv er vi vant til at prosessen fra idé til endelig resultat er lang. Dette er ikke nødvendigvis noe negativt; idéer har godt av å bli knadd og å få skikkelig motstand. Men, noen ganger skulle man ønske at man kunne sette igang med det samme. Det Sporadiske Filmkollektivet setter sin lit til øyeblikkets kraft. Vi opererer med liten stab og korte produksjonsperioder.

Hilde Glenne – partner i Lederprogrammet Ordtilhandling
Fra Ord til Handling med kultur og næring. Finnes det metoder for å få et langt liv i filmbransjen?

9. september

kl. 8-10 Frokost og utsjekk
kl. 10-12 Søknadskurs (egen påmelding innen 21. august på mail til:marie@vikenfilmsenter.no)

Sted: Scandic Park Hotel Sandefjord
Dato: 8. – 9. september 2015

Meld deg på her innen 21. august.

NB. Begrenset antall plasser

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.