Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Vi er i gang med Langstrakt

NB! Artikkelen er flere år gammel!

– Da jeg leste om utviklingsprogrammet «Langstrakt» tenkte jeg, Yes! Det er akkurat det jeg og denne filmen trenger. Å lage langfilm er en lang og krevende prosess, så å ha denne flotte gruppen til inspirasjon og støtte med meg på veien, er en stor styrke, forteller Trude Lirhus.

 

Første samling i vårt nystartede utviklingsprogram for spillefilm, TV-serie og lengre formater, «Langstrakt», ble arrangert 20. – 23. september. Utviklingsprogrammet går over tre samlinger med en-til-en veiledning underveis i forløpet.

Deltakerne vi har valgt ut til programmet er:

  • Thomas Lunde
  • Martin Ødegaarden
  • Tonje Brattås.
  • Ole Jørgen Flått
  • Marius Hagen
  • Trude Lirhus
  • Sandra Pilny-Lockertsen
  • Runar Jarle Wiik
  • Mette Cheng Munthe-Kaas

Programmet ledes av Mona Hoel (regissør og produsent) og Sirin Eide fra filmsenteret. Denne helgen har de jobbet både på det intuitive og det analytiske plan med deltakerne. En av metodene har vært «reflekterende team», et opplegg der tilbakemeldingene fra de andre deltakerne holdes i en stram struktur.

– Den første samlingen har vært vanvittig inspirerende og lærerik, sier Tonje Brattås.   Helt fra start ble vi utfordret gjennom kreative oppgaver som åpnet opp for nye tankeprosesser og muligheter.  Å bli kjent med de andre i programmet gjennom å dyp-dykke inn i hverandres prosjekter har også vært verdifullt.

Thomas Lunde forteller at har blitt utfordret til å gå ned i sin egen historie og knytte den tettere på utviklingsprosjektet i løpet av samlingen og at det har vært bra for han.

Sandra Pilny-Lockertsen, Martin Ødegaarden og Thomas Lunde

– Opplegget med reflekterende team, var utrolig inspirerende og gav mye gode diskusjoner og ny inspirasjon til historien, sier Ole Jørgen Flått som sammen med Marius Hagen utvikler en TV-serie om historien rundt sølvgruvene i Kongsberg og de som jobbet i gruvene der.

– Da jeg leste om Langstrakt-programmet tenkte jeg, Yes! Det er akkurat det jeg og denne filmen trenger. Å lage langfilm er en lang og krevende prosess, så å ha denne flotte gruppen til inspirasjon og støtte med meg på veien, er en stor styrke. Samlingene blir som «lommer» med tid og fokus som gir prosessen en fremdrift og dermed styrker prosjektet. Det viktigste på den første samlingen har vært at det har blitt skapt et «trygt» rom. Gjennom samtaler med de andre i gruppen er det lettere å «løfte blikket» noe som er nyttig når man jobber med prosjekter som er tett på en selv, sier Trude Lirhus.

Trude Lirhus og Sandra Pilny-Lockertsen

– Dette er mitt første møte med Viken filmsenter og første gang jeg er involvert i et manus på et så tidlig stadium. Jeg er bare dypt takknemlig for at dere finnes og at vi får mulighet til å grave etter sterke og autentiske historier, forteller Sandra Pilny-Lockertsen som er teamet opp med Trude Lirhus.  Sandra jobber til vanlig som storyboardartist.

Samlingen ble gjennomført på Jeløya like utenfor Moss og dit kom Lars Ole Kristiansen fra Montages og manusforfatter Ulf Breistrand for å holde foredrag.  Sistnevnte er en av ressurspersonen som skal følge deltakerne og gi en- til -en veiledning på prosjektene i løpet av programmet. Utviklingsprogrammet er intensivt og avsluttes i desember 2019.

Gjesteforeleser Lars Ole Kristiansen fra Montages inspirerte deltakerne med sin massive kunnskap og filmentusiasme.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.